Press "Enter" to skip to content

„Ziua Donatorului de Sânge” în com. Băcioi

Stimați locuitori ai comunei Băcioi, miercuri, 11 martie, IMPS Centrul de Sănătate Băcioi va desfășura „Ziua Donatorului de Sânge”.

În această ordine de idei, toți doritorii de a dona sânge sunt rugați să se prezinte în incinta IMSP Centrul de Sănătate Băcioi, între orele 9:00-14:00, având buletinul de identitate, unde va fi deschis un punct de colectare a sângelui.

Sângele este un dar neprețuit, care nu poate fi cumparat cu bani, ci poate fi doar donat de la o persoană la alta. Totodată, donarea de sânge nu presupune vreun risc pentru donator, organismul având permanent în rezervă circa 300-400 ml de sânge, precum şi capacitatea de a reface repede cantitatea de sânge donat fără vreun tratament sau alimentaţie specială. Procedura de donație e simplă, rapidă și inofensivă. Îți va lua doar o jumătate de ora.

Sângele donat de tine poate contribui la salvarea vieții unui copil nou-nascut, unei mame, unui tata, unui frate sau surori. O donație de sânge poate salva chiar trei vieți. Poți fi sigur ca sângele donat de tine va fi întotdeauna necesar și poate fi de folos chiar cuiva apropiat ție.