Press "Enter" to skip to content

Modernizarea rețelelor electrice, iluminării stradale existente și amplasarea de noi corpuri de iluminat

Continuăm cu modernizarea rețelelor electrice, iluminării stradale existente și cu amplasarea de noi corpuri de iluminat în com. Băcioi.

Recent, a fost construită în premieră rețeaua de iluminat stradal pe drumul de acces spre s. Frumușica (str. Chișinăului – str. Lozioara), pe o lungime de circa 1200 m. La fel, pe străzile: Plugarilor, Miron Costin, Nicolae Bălcescu, I. L. Caragiale, Botanica, Florilor, Constructorului, M. Kogălniceanu, Romaniței, Sângera, Revaca, Pruncului, Renașterii, Oana, Hlobeni, Chișinău sector nou, Plopilor, Călătorilor, Mărțișor, Cetatea Albă; satul Brăila, străzile Decebal, Renașterii și parțial Ișnovăț au fost efectuate lucrări de extindere a iluminatului stradal, prin construcția de rețele noi, modernizare și complectarea celor existente.

Este planificată montarea a circa 220 de corpuri de iluminat stradal de tip LED.

Unele străzi au fost deja conectate la rețeaua de distribuție electrică și pot fi exploatate, altele sunt proces de lucru fie sunt în așteptarea avizului de conectare de la furnizorul de energie Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L.

Totodată, în acest an au fost construite și modernizate 5 panouri pentru evidență a energiei electrice și dirijare ,,BZUM” de la 5 posturi de transformare PT 61/53;71;58;77;32. (satul Băcioi: str. Aeroportului 31, Miorița, 35, Chișinău, Independenței 179-renovat și satul Brăila strada Decebal) pentru a oferi posibilitatea extinderii rețelelor de iluminat stradal din aceste sectoare și a acoperi necesitățile iluminatului stradal din com. Băcioi.Iluminatul stradal are efecte benefice atât în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea locuitorilor prin reducerea numărului de accidente de circulaţie pe timp de noapte cât şi sub aspect economic.

Toate proiectele de iluminat stradal sunt finațate din bugetul local.