Press "Enter" to skip to content

Șantierul de construcție al noii grădiniţe de copii din s.Brăila a fost preluat de contractor

Șantierul de construcție al noii grădiniţe de copii din s.Brăila, com. Băcioi, a fost preluat de contractor, câștigătorul licitației compania SRL „Unicons AI”( director, Andrei Nigai).

Responsabil tehnic: Surdu Liviu, Diriginte de șantier: Nicolaevici Petru, Proiectant: SRL SOROM PROIECT, Roman Solodchii

Costul contractului, care va fi executat în 11 luni, este de 4 200 142,36 lei (suma grantului alocat de Guvernul României, administrat de FISM, este de 2 147 191,97 lei, iar contribuția Primăriei com. Băcioi – 2 mln lei) și cuprinde următoarele lucrări: Terasament, acoperiș, articole de tâmplărie, lucrări pe interior, lucrări pe exterior, rețele de aprovizionare cu apă și canalizare interioară, rețele și echipament electric pe interior, rețele termice pe exterior, rețele exterioare de apă și canalizare, structură de rezistență, lucrări exterioare de alimentare cu energie electrică.

Sursa de finanțare a primei etape a proiectului este prin grantul: Programul de asistenţă tehnică şi financiară acordat de Guvernul României în anul 2016 pentru instituţiile preşcolare din RM, gestionar al sursei de finanțare: IP „Fondul de Investiții Sociale din Moldova” (FISM).

Licitarea lucrărilor finale, etapa următoare, va fi efectuată anul viitor, din sursele bugetului local, inclusiv, am solicitat sprijinul autorităților municipale pentru contribuție la acest proiect în anul investițional 2021.

Sincere mulțumiri Guvernului României pentru aportul substanțial la implementarea acestui proiect, Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), dlui director, Iurie Chiorescu, pentru implementarea și gestionarea acestui program.Cu Doamne ajută.