Press "Enter" to skip to content

În com. Băcioi se va permite organizarea întrunirilor cu caracter religios în perioada sărbătorii de ,,Paștele Blajinilor”

Se permite desfășurarea activităților ce țin de organizarea întrunirilor cu caracter religios, în perioada sărbătorii de ,,Paștele Blajinilor” din data de 09 și 10 mai 2021, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenire al infecției COVID 19, în conformitate cu Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Locală din com. Băcioi, nr.4 din 05.05.2021,  și anume: 

Se admit pe teritoriul cimitirelor din com. Băcioi, prezența persoanelor în jumătate limitat, astfel încât să fie asigurată  o suprafața de minim 4 m2 pentru fiecare persoana și o distanță fizica de minim 2 m între persoanele prezente la activitățile religioase. Fluxul de persoane pe teritoriul cimitirelor precum și în incinta lăcașurilor de cult va fi dirijat de slujitorii lăcașurilor de cult precum și de persoanele responsabile, astfel încât să se evită formarea aglomeratiilor.

Efectuarea triajului observațional , cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie sau stare febrila și informarea acestora despre necesitatea consultării medicului de familie. 

-Purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata aflării persoanelor în interiorul lăcașurilor de cult precum și a cimitirelor din com. Băcioi. 

-Persoanele responsabile în cumul cu reprezentanții Sectorului de Poliție nr. 7 din com. Băcioi precum și reprezentanții IMSP Centrul de Sănătate Băcioi, vor întreprinde toate măsurile întru respectarea normelor de sănătate publica, prevenție și control al infectiei COVID 19 pe teritoriul com. Băcioi, în corespundere cu gradul de alertă pentru teritoriul gestionat. 

Aprobat prin Hotărârea Nr. 30 din 11.09.2020 al CNESP.