Press "Enter" to skip to content

Construcția cimitirului nou în com. Băcioi

Terenul destinat pentru construcția cimitirului nou din s. Băcioi, etapa I, a fost transmis către contractor – SRL „Mavitex Cons”, administrator Chiperi Maria.

Au fost stabilite hotarele, transpunerea/trasarea axelor, iar în câteva zile încep lucrările de refuncționalizare a terenului pe o suprafață de 5,72 ha(proprietar al terenului Primăria comunei Băcioi).

Costul lucrărilor, I etapă – care presupun: lucrări de terasament, amenajarea teritoriului pe verticală, divizarea sectoarelor pentru înmormântare asigurând acces cu drum asfaltat și borduri, iluminat exterior, platforme pentru tomberoane, WC, amplasarea blocului pentru paznic la intrarea în cimitir, îngrădirea cu gard pe tot perimetrul, intrarea de bază cu porți și portiță din metal, construcția drumului de acces cu respectarea zonei de protecție de 100 m între zona cimitirului și casele de locuit, trasarea rețelelor de electricitate și apă, sunt de 4 654 766,26 lei.

Construcția cimitirului este o soluție la criza locurilor în cimitirul vechi, unde din cauza lipsei spațiilor destinate înhumării se recurge la înmormântarea răposaților chiar sub gardurile care se învecinează cu gospodăriile oamenilor, contrar normelor sanitare.

Totodată, Primăria com. Băcioi atenționează toți cetățenii care prelucrează arbitrar și neautorizat terenul destinat noului cimitir, având semănate acolo fie culturi agricole fie plantată viță de vie, să evacueze terenul.

Responsabil tehnic de lucrări: Eugeniu Cotorobai.

Documentația de proiect este elaborată de SRL „Relaxare-SM”.