Press "Enter" to skip to content

Construcția cimitirului nou din com. Băcioi, în plină desfășurare

La ziua de azi, prima etapă a proiectului de construcție și amenajare a cimitirului nou pe terenul public (nr. cadastral 5511111379) cu suprafața de 5,72 ha este în proces de execuție. Contractorul SRL „Mavitex Cons” este implicat în realizarea investiției executând următoarele lucrări: terasament; amenajarea a teritoriului pe verticală, divizarea sectoarelor pentru înmormântare asigurând acces cu drum pavat și borduri pe o suprafața de 3240 m2, iluminat, construcția blocului pentru paznic, îngrădirea cu gard a perimetrului, amenajarea intrării de bază cu porți și portiță din metal, construcția drumului de acces cu respectarea zonei de protecție de 100 m între zona cimitirului și casele de locuit, amenajarea terenului pentru containere de gunoi, trasarea rețelelor de electricitate și apă și amenajarea locurilor de parcare cu drum de acces din pavaj (grosimea de 6 cm) pe o suprafață de 3080 m2.

Până la finele acestui an urmează finalizarea lucrărilor de construcție și amenajare, prima etapă, cheltuieli asigurate din sursele bugetului local.

Responsabil tehnic de lucrări: Eugeniu Cotorobai.Compania de proiectare: SRL Maxbuild.

Edificarea cimitirului nou de către Primăria com. Băcioi este o soluție la criza locurilor în cimitirul vechi din centrul localității, unde din cauza lipsei spațiilor destinate înhumării se recurge la înmormântarea răposaților chiar sub gardul care se învecinează cu gospodăriile oamenilor, contrar normelor sanitare.