Press "Enter" to skip to content

Nu dați foc vegetației uscate de pe câmpuri!

Stimați locuitori, rugăm insistent să încetați să dați foc vegetației uscate de pe câmpuri. Arderile necontrolate nu doar că poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi pun în pericol integritatea gospodăriilor din comunitate, mai ales în cazurile când nu sunt suficiente autospeciale pentru stingerea focului.

Astăzi, în com. Băcioi, pe străzile: Chișinăului, Florile Dalbe, Mărțișorului, Florilor, Călătorului, a fost aprinsă vegetația uscată pe o suprafață de 20 ha (raionul cu construcții noi). A ars complet acoperișul unei case în construcție, au fost afectate mai multe imobile din gospodăriile din regiune, la fel, a fost tare afectata zona verde de pe perimetrul traseului național M3 (au ars o mare parte dintre copacii de pin) – la fața locului au intervenit 6 autospeciale ale IGSU, un echipaj al BPRO, 3 angajați ai SP-7, angajații Primăriei și locuitori din preajmă.

Primăria com. Băcioi împreună cu colaboratorii sectorului de poliție atenționează și va urmări ca persoanele care dau foc vegetației uscate, miriștilor, deșeurilor depozitate neautorizat pe câmpuri sau apărute în urma efectuării curățeniei pe terenuri, să fie trase la răspundere, conform legislației.

Totodată, rugăm ca fiecare proprietar de teren să fie responsabil și să nu admită ca vegetația să crească necontrolat pe proprietăți, punând în pericol siguranța celor din jur.Mulțumim mult pompierilor pentru promtitate în intervenție, dar și tuturor celor care sau implicat.