Press "Enter" to skip to content

Evenimentul de comemorare a victimilor celui de-al Doilea Război Mondial

Astăzi, a fost organizat un eveniment de comemorare a suferințelor aduse de cumplita perioadă a celui de-al Doilea Război Mondial în care și-au pierdut viața milioane de oameni, noi fiind urmașii generației care cu greu a reușit să supraviețuiască ororilor acelor timpuri, 9 mai devenind deja o dată simbolică pentru celebrarea unei Europe unite, ferite de riscul repetării experiențelor devastatoare ale războaielor precedente.

Alături de locuitori, la eveniment au fost prezenți eroii veterani ai războiului pentru apărarea independenţei şi integrității Republicii Moldova, cei ai războiului din Afganistan, dar și lichidatorii avariei de la centrala nucleară de la Cernobâl. Adevărații eroi ai neamului nostru sacrificiul căror niciodată nu trebuie uitat sau subestimat.

La fel ca și în anii trecuți, în acest an, pentru veteranii: războiului de la Nistru (70 persoane), războiului din Afganistan (20 persoane), persoanelor participante la lichidarea consecinţelor catastrofei de la Cernobîl (2 persoane) și a mamelor celor decedați în războiul de pe Nistru (2 persoane) a fost dispus alocarea ajutorului material în mărime de: 1000 de lei/veteran.