Press "Enter" to skip to content

S-a încheiat prima etapă în construcția noii instituții de învățământ preșcolar din s. Brăila

Este încă un pas făcut de Primăria com. Băcioi în asigurarea de locuri suficiente în grădiniţele comunitare în cele mai bune condiţii.

Începute anul trecut, lucrările din prima etapă au presupus: lucrări de terasament, construcție acoperiș, instalare articole de tâmplărie, termoizolare, lucrări de finisare pe exterior, instalarea rețelelor de aprovizionare cu apă și canalizare interioară, instalarea rețelelor și echipamentului electric pe interior, instalarea rețelelor termice pe exterior, instalarea rețelelor exterioare de apă și canalizare, construcția structurii de rezistență, instalarea rețelelor exterioare de alimentare cu energie electrică. Acestea au fost executate de către compania SRL „Unicons AI”. Finanțarea etape I a proiectului, în valoare de 4 200 142,36 lei, a fost asigurată din fondurile Guvernului României, administrat de FISM – 2 147 191,97 lei, și din sursele bugetului local – 2 108 300 lei.

Lucrările din etapa II, neacoperite de contractul cu FISM, presupun: lucrări de finisare pereți interior, instalare pardoseli; instalare utilaj sanitar; instalare a sistemului de ventilare, instalare a sistemului de încălzire; instalare a corpurilor de iluminat ciclul doi; construcția a trei foișoare; lucrări de terasament, amenajare și îngrădire; instalare scaune și amenajare trotuar și vor fi executate, la fel, de firma „Unicons AI”, desemnată câștigătoare în urma licitației deschise lansata la data de 15.03.2022. Valoarea investiției (etapa II) este de 5 764 469,8 lei, inclusiv TVA, și va fi acoperită din sursele bugetului municipal, planificat pentru anul 2022.

Pe această cale, aduc sincere mulțumiri Guvernului României pentru aportul substanțial la implementarea acestui proiect, Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), autorităților municipale, dar și tuturor celor implicați pentru buna cooperare și înțelegere.