Press "Enter" to skip to content

Parcul Public Băcioi prinde contur

Proiectul „Parcul Public din zona centru a com. Băcioi” a fost desemnat câștigător în cadrul concursului de propuneri de proiecte din cadrul Programului de Dezvoltare Locală „Satul European”, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Astfel, 4 mln de lei, circa 25% din valoarea totală a proiectului, vor fi asigurați din aceste surse.

Așadar, pe 1,36 ha de teren din str. Independenței, va fi pregătită o zonă nouă de recreere pentru locuitori. Va fi un complex cu teatru de vară, havuz, skatepark, terenuri de sport și de joacă pentru copii, unde toți vor avea posibilităţi de recreere și exercitare de activităţi compensatorii din sfera odihnei active, sport, jocuri în aer liber şi activități cu caracter public, iar toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde. Cu acest proiect, com. Băcioi își va schimba radical felul în care arată și-și va confirma poziția de localitate cu aspirații de modernizare.

Construcția parcului a început la finele lunii aprilie, Primăria com. Băcioi semnând contractul pentru executarea lucrărilor cu câștigătorul licitației deschise, firma SRL „Mega Nord Construct”.

Lucrările presupun construcția și amenajarea:

1. Teatrului de vară – construcție tip clădire, cu regim de înălțime – două nivele (demisol și copertină deasupra scenei). Dimensiuni pe conturul exterior 13,45×13,45 m. Destinația încăperilor de la demisol: oficiu, vestiar, dușuri, blocuri sanitare și încăperi auxiliare;

2. Havuzului – construcție subterană, formă neregulată în plan, dimensiuni pe contur 9,6×1 0,3m, adâncimea h=2,3m;

3. Skatepark-ului – construcții supraterane amenajate pe un teren cu dimensiunile pe contur 18,5×35,93m;

4. WC public – construcție modulară, pentru bărbați și femei cu S=15m2;

5. Terenului de joacă pentru copii (vârsta 3-6 ani), cu suprafața de 139,0 m2;

6. Pieței festive – 750,0 m2;

7. Aleii personalităților și a stemelor oficiale ale comunei;

8. Stației de așteptare; parcări auto;

9. Rezervorului de apă și stației de pompare;

10. Băncilor de odihnă și a coșurilor de gunoi;

11. Sistemului video exterior;

12. Iluminării exterioare;

13. Rețelelor de apă, udare automată a gazonului și a spațiilor verzi.

Costul contractual al obiectivului este de 15 588 016,13 lei, inclusiv TVA.

Finanțarea proiectului va a fi asigurată în baza principiului de cofinanțare și atragere a surselor financiare externe, aplicând formula:

1) Mijloace financiare alocate din sursele Bugetului Local al Primăriei comunei Băcioi, mai puțin de 8 mln lei (cca 50% din valoarea totală a proiectului).

2) Mijloace financiare alocate de partenerii noștri de dezvoltare din România: Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, în sumă de circa 200 mii EUR, (cca 25% din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4 mln lei).

3) Mijloace financiare alocate din contul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin concursul de proiecte „Satul European”, în sumă de 4 mln lei, (cca 25% din valoarea totală a proiectului).

Pe această cale, încă odată, aduc sincere mulțumiri partenerilor noștri, locuitorilor și persoanelor implicate pentru suport și stadiul în care am ajuns.

Aşa să ne-ajute Dumnezeu!