Press "Enter" to skip to content

Vizita la șantierul în construcție a Parcului Public Băcioi a președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, deputatului Sergiu Lazarencu, dar și a mai multor reprezentanți ai sectorului public

Primăria com. Băcioi a primit vizita președintelui Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan la Băcioi.

A avut loc o ședință comună de lucru la care, de asemenea, au participat și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, deputatul Sergiu Lazarencu, consilierul municipal, Roman Cojuhari, dar și mai mulți reprezentanți ai sectorului public din com. Băcioi. Am vizitat șantierul aflat în construcție a Parcului Public Băcioi cu teatru de vară și alte dotări moderne, obiectiv care se implementează datorită cooperării dintre Primăria com. Băcioi, Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, dar și Guvernul Republicii Moldova prin programul de proiecte „Satul European”, gestionat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Costul contractual al obiectivului este de 15 588 016,13 lei, iar finanțarea proiectului este asigurată în baza principiului de cofinanțare și atragere a surselor financiare externe, aplicând formula:

1)Mijloace financiare alocate din sursele Bugetului Local al Primăriei com. Băcioi, circa 8 mln lei, aproximativ 50% din valoarea totală a proiectului.

2)Mijloace financiare alocate de partenerii noștri de dezvoltare din România: Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, în sumă de circa 200 mii euro, ceea ce reprezintă circa 25% din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4 mln lei.

3)Mijloace financiare solicitate din contul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin concursul de proiecte „Satul European”, în sumă de 4 mln lei, circa 25% din valoarea totală a proiectului.

Pe această cale, încă o dată, aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri din România cu care avem semnate acorduri de înfrățire: Primăriei Municipiului Oradea, în persoana primarului dl Florin Birta, dar în special Consiliului Județean Bihor, în persoana președintelui dl. Ilie Bolojan, pentru sprijin necondiționat în consolidarea celui mai de amploare proiect din ultimii ani pentru comuna Băcioi.

La fel și nu în ultimul rând, mulțumim Guvernului Republicii Moldova pentru încurajarea primăriilor care vor să implementeze proiecte de dezvoltare locală. Și, suntem foarte bucuroși că și noi ne aflăm în lista celor desemnați pentru finanțare, în cadrul concursului de proiecte „Satul European”, care, de altfel, reprezintă un sprijin real pentru localități, mai ales pentru acele primării care nu dispun de bugete generoase, însă sunt dispuse să dezvoltate proiecte de impact major pentru locuitori.