Press "Enter" to skip to content

Proiectul „Uniți prin cultură premisă a cooperării durabile” la final

Comuna Băcioi și România au de acum încolo relații culturale mai strânse și o cooperare pe termen lung.

Prin acest proiect, la inițiativa Primăriei, spațiile Centrului de Cultură și Tineret Băcioi, din blocul J a Liceului Teoretic „Grigore Vieru”, au fost dotate cu echipament și inventar necesar pentru o bună funcționare. Astfel instituția corespunde necesităților cultural-artistice comunitare, privind organizarea de festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, cursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică, activități extrașcolare pentru copii etc.

Finanțarea proiectului de dotare a fost asigurată, în baza principiului de cofinanțare și atragere a surselor financiare externe, de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.), din cadrul Guvernului României, care ne-a asigurat procurarea inventarului artistic, în valoare de 48 850,22 ROM = aproximativ 200 000 MDL, restul mijloacelor financiare necesare la această etapă fiind alocate din contul bugetului local al Primăriei com. Băcioi.

Ca urmare a implementării proiectului, copiii din comunitate au la dispoziție Centrul de Cultură și Tineret Băcioi bine dotat și care devine un loc atractiv pentru ei, implicat în organizarea și desfășurarea diferitor activități cu caracter cultural, promovarea valorilor naționale, dar și stimularea creativității tinerilor din toate domeniile (literatură, muzică, artă populară, artă plastică, dans etc.). Colectivele artistice precum și colectivele cercurilor de creație deja își petrec activitatea în incinta noii instituții, unde beneficiază de spații adecvate pentru activitate.

În sensul consolidării relațiilor de cooperare, săptămâna trecută, la Băcioi, a fost în vizită dna Ana Maria Dumitroiu Șofâlcă, Consilier superior la Serviciul Proiecte din cadrul D.R.R.M, cu care s-au purtat discuţii despre implementarea proiectului, oportunităţile de investiţii în com. Băcioi, precum şi despre proiectele culturale care ar putea fi derulate în perioada următoare.

În prezent, Centrul de Cultură și Tineret Băcioi desfășoară mai multe activități la care sunt conectați tinerii din comunitate: Dans – 111 copii; Pian – 11 copii; Canto – 11 copii; Arte plastice – 39 copii; Meșteșugărit – 9 copii; Corul de copii – 27 membri; Ansamblul etnofolcloric ”Băcițele” – 12 membri; Ansamblul folcloric „Codrenii” – 5 membri; Ansamblul folcloric „Buciumul” – 12 membri; Orchestra „Busuioc” – 18 membri.

Mulțumim colegilor de la D.R.R.M pentru finalizarea acestui proiect util pentru tinerii din comunitate.

https://www.facebook.com/drrmromania/
#DRRMRomania