Press "Enter" to skip to content

(VIDEO) Evenimentul oficial de inaugurare a Centrului de Cultură și Tineret Băcioi

La eveniment au fost prezenți, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, locuitor al comunei Băcioi, preotul paroh al Bisericii „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din com. Băcioi, Diodor Tătaru, membrii echipei Primăriei com. Băcioi, angajații CCTB, tineri, dar și alți invitați.

Noul Centru va fi implicat în organizarea și desfășurarea diferitor activități cu caracter cultural, programelor de dezvoltare și educație integrată, promovarea valorilor naționale, dar și stimularea creativității tinerilor în toate domeniile.

În același timp, este locul unde își vor desfășura activitatea, frumoasele noastre colective artistice precum și colectivele cercurilor de creație, la fel, ca și Centrul de Tineret „Bacis”, care se va axa pe implementarea de programe și proiecte de educație.

Centrul își are sediul în blocul J al IP Liceul Teoretic „Grigore Vieru”, reparat și optimizat capital, inclusiv cu renovarea vestiarelor și a blocului sanitar, schimbarea geamurilor, renovarea sistemului centralizat de încălzire, schimbarea rețelelor electrice și instalarea canalelor de ventilare, cu montarea camerelor de supraveghere, instalarea utilajului de semnalizare, antiincendiu și pază, completarea și dotarea sălilor cu inventarul de care este nevoie pentru buna desfășurare a activităților de instruire extracurriculară, dans, pictură, muzică, instrumentale etc., inclusiv și cu ajutorul partenerilor din cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României.

CCTB va oferi tinerilor dar și altor persoane interesate să acționeze ca agenți ai schimbării sociale pozitive în cadrul comunității noastre, noi oportunități de dezvoltare. Tinerii deja se pot înscrie tinerilor la cursuri de:

– Canto și discipline muzical-teoretice;

– Interpretare instrumentală și discipline muzical-teoretice;

– Artă coregrafică;

– Artă plastică și meșteșuguri;

– Artă teatrală;

Persoana de contact:
Dumitru Bălțătescu
tel: 060150221