Press "Enter" to skip to content

(foto/video) Inaugurarea Parcului Public cu teatru de vară și havuz din comuna Băcioi a avut loc cu succes.

Evenimentul a avut loc la exact 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918 și a fost o ocazie specială și o șansă unică de a celebra împreună un proiect care vine să contribuie la îmbunătățirea calității vieții pentru toată comunitatea.

Vizitatorii au putut explora noul parc construit pe o suprafață de 1,36 ha, care a fost transformat dintr-o zonă degradată într-un sector prietenos de relaxare și distracție, oferind o serie de facilități, cum ar fi teatrul de vară, havuzul, skatepark-ul, terenurile de sport și de joacă pentru copii, precum și multe altele.

La eveniment, au fost prezenți invitați din conducerea de vârf a Republicii Moldova, partenerii din România, oficiali și reprezentanți ai autorităților publice din ambele țări.

Programul special a inclus discursuri din partea oficialităților, un program artistic și alte activități.

Formula de finanțare aplicată pentru acest proiect, în valoare totală de 17.876.819,39 lei (inclusiv TVA), a constat în atragerea de mijloace financiare din surse variate: Bugetul Local al Primăriei comunei Băcioi a alocat 10.013.664,40 lei (cca 50% din valoarea totală a proiectului). Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală a contribuit cu 4 milioane de lei prin concursul de proiecte „Satul European”, reprezentând cca 25% din valoarea totală a proiectului. Partenerii de dezvoltare din România, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, au alocat aproximativ 200.000 de euro (echivalentul a 3.863.160,00 lei), adică cca 25% din valoarea totală a proiectului.

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru participarea la inaugurarea parcului public și încă o dată, aducem sincere mulțumiri partenerilor noștri din România cu care avem semnate acorduri de înfrățire: Primăriei Municipiului Oradea, în persoana primarului dl Florin Birta, dar în special, Consiliului Județean Bihor, în persoana președintelui dl. Ilie Bolojan, pentru sprijin necondiționat în consolidarea celui mai de amploare proiect din ultimii ani pentru comumitatea noastră.

La fel și nu în ultimul rând, mulțumim Guvernului și Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru încurajarea primăriilor în implementarea de proiecte de dezvoltare locală. Ne bucurăm că am fost selectați pentru finanțare în cadrul concursului de proiecte „Satul European”, care este un sprijin real pentru comunitățile locale, în special pentru acele primării care nu au bugete generoase, dar care doresc să implementeze proiecte cu impact major asupra vieții locuitorilor.

Apreciem aceste oportunități și ne angajăm să valorificăm și mai departe în mod eficient aceste finanțări pentru a aduce beneficii semnificative comunității noastre.