Press "Enter" to skip to content

(FOTO/VIDEO) Evenimentul oficial de inaugurare a Grădiniței nr. 45 din s. Brăila, com. Băcioi

Marcăm un nou capitol în educația timpurie din satul Brăila – inaugurarea Grădiniței nr. 45, a avut loc cu succes. 

Instituția de educație timpurie a fost construită de la zero, având două nivele, o capacitate de 3 grupe (60 de locuri) și o suprafață de 697,4 m2. Edificiul nou înlocuiește clădirea depășită folosită anterior, oferind comunității o oportunitate adecvată pentru o dezvoltarea armonioasă a celor mici.

Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită cooperării constructive și sincronizate dintre Primăria com. Băcioi, Primăria mun. Chișinău și Guvernului României, pe parcursul anilor 2020-2023, iar finanțarea proiectului, evaluat la 11 954 922 lei, a fost asigurată prin principiul cofinanțării și mobilizarea resurselor financiare externe:

1) Mijloace financiare alocate de către Primăria mun. Chișinău, reprezentând aproximativ 56,03% din valoarea totală a proiectului – 6 698 079 lei;

2) Mijloace financiare alocate din sursele bugetului local al Primăriei comunei Băcioi, reprezentând circa 25,02% din valoarea totală a proiectului – 2 991 175 lei.

3) Mijloace financiare alocate de Guvernul României, administrate prin Fondul de Investiții Sociale din Moldova, reprezentând aproximativ 18,95% din valoarea totală a proiectului – 2 265 667 lei.

Folosindu-ne de ocazie dorim să adresem sincere mulțumiri Primăriei municipiului Chișinău, dar și Guvernului României pentru sprijinul în realizarea acestui proiect de importanță majoră pentru comunitatea din Băcioi.

La fel, exprimăm recunoștința față de personalul instituției care a activat de-a lungul decadelor în condiții foarte grele și complicate. Ei au fost cei care, cu dedicare și spirit de sacrificiu, au ținut piept greutăților și au contribuit la educarea și îndrumarea generațiilor anterioare. Le aducem astăzi un omagiu binemeritat pentru munca lor și pentru că au rămas puternici în fața tuturor provocărilor.

Această zi de sărbătoare a reprezentat un moment de mândrie și bucurie pentru toți cei implicați.