Press "Enter" to skip to content

Îmbunătățirea infrastructurii educaționale la mai multe grădinițe din com. Băcioi

La grădinița nr. 176, au fost instalate diferite complexe de joacă: balansoare, indicatoare rutiere, foișoare, trambuline, seturi turnic și structuri de joacă variate pentru diferite grupe de vârstă, iar la 7 pavilioane au fost pictate cu motive din povești, pentru fiecare grupă de copii.

Pentru adaptarea mediului educațional cerințelor moderne dar și pentru pentru a sprijini procesul de învățare, grădinițele nr. 176, nr. 45 și nr. 140 au fost dotate cu proiectoare (Epson LCD, WXGA, 3000Lum) și câte un ecran de tip (Tripod 180x180cm), iar pe lângă asta, grădinița nr. 140 a primit și 8 laptopuri de tip Lenovo 15.6” V15 ADA Grey.

La fel, au fost executate mai multe lucrări precum: la grădinița nr. 101, a fost executat accesul la intrare în spălătorie din exteriorul clădirii, conform recomandărilor Centrului de Sănătate Publică. La grădinița nr. 140, au fost renovate scările exterioare de acces la grupa nr. 1 și la sala de festivități, în timp ce la grădinița nr. 176, a fost executat accesul din asfalt pe teritoriul instituției din str. Ion Druță.

Toate aceste îmbunătățiri sunt posibile datorită finanțării provenite din sursele bugetului local al comunei Băcioi planificat pentru anul 2023.

Totodată, către toate instituțiile de educație preșcolară din comună au fost furnizate seturi LEGO și Duplo, oferite de Primăria mun. Chișinău, în colaborare cu UNICEF Moldova.