Press "Enter" to skip to content

Plantarea pădurii urbane în locul fostei gunoiști neautorizate, în imediata apropiere de Aeroportul Internațional Chișinău

În comuna Băcioi s-a lucrat la plantarea unei păduri urbane în locul fostei gunoiști neautorizate situate în imediata apropiere de Aeroportul Internațional Chișinău, la intrarea în localitate.

Lucrările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 3,5 hectare și s-au desfășurat în cadrul campaniei „Sădim Oxigen”, realizată de către A. O. „Hai Moldova” cu susținerea financiară a companiei Kaufland Moldova și în colaborare cu Primăria comunei Băcioi. Aspectul inestetic și riscul pentru siguranța zborurilor din cauza păsărilor au fost transformate într-un mediu natural și sigur, prin aplicarea celor mai bune practici și tehnologii de protecție a mediului.

Participarea activă a comunității, a Liceului Teoretic „Grigore Vieru”, a Centrului de Cultură și Tineret Băcioi, Centrului „Bacis”, Asociației „Hai Moldova”, colectivului Primăriei și a angajaților Kaufland Moldova a demonstrat unitatea și angajamentul comun pentru o cauză nobilă.

Procesul a inclus instruirea participanților și plantarea a peste 4500 de puieți de paltin, stejar pedunculat, frasin, tei, plop, forziția și scumpie, pentru îmbunătățirea calității factorilor de mediu din comunitate.