Press "Enter" to skip to content

Summitul Internațional al Primarilor / Parteneriatul Băcioi – Oradea

Summitul Internațional al Primarilor a fost o experiență valoroasă și o oportunitate bună de a împărtăși și de a învăța din experiențele localităților partenere din întreaga lume. În cadrul sesiunii interactive „Forța Parteneriatului”, alături de Mihai Jurca, City managerul Municipiului Oradea, primarul com. Băcioi, Ilie Leahu, a avut ocazia să prezente proiectul de cooperare cu mun. Oradea privind edificarea Parcului Public Băcioi, dar și despre inițiativele comune cu reprezentanți ai altor administrații publice.

A fost împărtășită experiența proiectului nostru de succes și provocările întâmpinate în timpul implementării acestuia, punând accent pe colaborarea pe care o avem de mai mulți ani cu partenerii din România în domenii precum schimbul cultural, educația și dezvoltarea infrastructurii.

Pe această cale, aducem încă odată sincere mulțumiri partenerilor noștri din România cu care avem semnate acorduri de înfrățire: Primăriei municipiului Oradea, în persoana primarului dl. Florin Birta, Primăriei orașului Aleșd în persoana primarului dl. Ioan Todoca, dar în special Consiliului Județean Bihor, în persoana președintelui dl. Ilie Bolojan, pentru sprijin necondiționat în consolidarea acestui proiect de amploare pentru comuna Băcioi.

Ne bucurăm că am fost parte a acestei discuții și că ne-am angajat să dezvoltăm și alte parteneriate pentru a contribui la dezvoltarea localității noastre.

În concluzie, experiența acestui summit ne-a oferit perspective noi pentru a continua să consolidăm relațiile de parteneriat și să dezvoltăm proiecte comune, inclusiv cu alte localități.