Press "Enter" to skip to content

9 mai – Comemorarea suferințelor provocate de cel de-al Doilea Război Mondial

Astăzi, în comuna Băcioi, a avut loc evenimentul solemn dedicat comemorării suferințelor din cel de-al Doilea Război Mondial. Ne-am unit pentru a onora memoria tuturor care și-au pierdut viața în acele vremuri cumplite, marcând astfel 9 mai ca o zi simbolică pentru celebrarea unei Europe unite și consolidate, cu scopul de a evita repetarea tragediilor din trecut.

Alături de localnici, consilieri locali și funcționari din cadrul Primăriei com. Băcioi, la eveniment au participat veterani ai războiului pentru apărarea independenței și integrității Republicii Moldova, veterani ai războiului din Afganistan, precum și cei care au intervenit în urma accidentului de la centrala nucleară de la Cernobâl. Acești oameni sunt adevărații eroi ai neamului nostru, iar sacrificiul lor nu poate fi uitat sau subestimat.

De asemenea, salutăm prezența la manifestație a viceprim-ministrului Vladimir Bolea, părintelui Diodor Tătaru, parohul bisericii „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Băcioi, dar și a tinerilor din cadrul Centrului de Cultură și Tineret Băcioi care au venit cu un program special dedicat acestei comemorări.

La fel ca și în anii precedenți, în contextul acestui eveniment, din sursele bugetului local a fost alocat ajutor material pentru veteranii războiului de la Nistru (70 de persoane), ai războiului din Afganistan (20 de persoane) și mamelor celor decedați în războiul de pe Nistru (2 persoane). Suma alocată este de 2000 de lei pentru fiecare veteran.

Astăzi, mai mult decât oricând, este important să ne amintim de sacrificiul a milioane de oameni și să ne unim în misiunea comună pentru promovarea dialogului, compasiunii și respectării drepturilor omului, pentru a evita repetarea ororilor trecutului.

Doar unindu-ne în jurul acestor idealuri putem crea un viitor în care pacea să fie o realitate pentru toți oamenii de pe această planetă.